Stilte

Omni terra, een plek voor stilte

Stilte wordt een schaars goed…

Waar mensen samen zijn, en stilte hun taal is, dan nodigen mensen elkaar uit om ‘aanwezig’ te zijn, en stilte wordt dan een ervaring van vreugde, inspiratie en verademing.
Stilte verdiept, inspireert, en brengt ons in onze natuurlijke kracht. Het gaat niet om akoestische stilte, maar om het besef van ‘zijn’, en van verbonden zijn in een groter geheel. In stilte wordt zoveel meer gezegd dan wat we met woorden kunnen zeggen, en stilte toont ons hoe we ons hoofd, met al zijn gedachten, twijfels en gepieker mild kunnen tolereren. In de stilte boren we een andere bron aan: we laten het hoofd voor wat het is, en komen uit op dat wat we wezenlijk zijn. Stilte werkt.

Stilte-namiddag

Tijdens de stilte-namiddag zingen we af en toe een mantra, zijn er begeleide stille meditaties, en komen er enkele inspirerende boodschappen via doorgave. Daarnaast heb je de ruimte om zelf je stilte in te vullen en te beleven, de enige afspraak is ‘stilte’. Boeken, schrijfgerief, kleurmateriaal, zijn ter beschikking, breng gerust eigen materiaal mee.

  • Prijs € 35 (koffie- theetafel inbegrepen)

Stil atelier

Schenk jezelf de ruimte en de inspiratie van de stilte. Wil je creatief bezig zijn of in alle helderheid en rust werken, lezen of gewoon naar de stilte luisteren, alles is mogelijk. Er wordt niets in groep gedaan, maar de verbondenheid die door de stilte ontstaat, is erg voelbaar en inspirerend.

De bibliotheek is ter beschikking, en er is een koffie- en theetafel.

  • Prijs: vrije bijdrage (min. € 10)      

Mantra’s zingen

‘Man’ betekent ‘geest’, en ‘tra’ slaat op ‘beheersing’.
Samen mantra’s zingen schenkt vreugde én stilte, en is bovendien een prettig en verbindend gebeuren. Bij Omni terra wordt een sessie doorgaans ingeleid met het zingen van een mantra, en tijdens themadagen of weekends worden vaak mantra’s gezongen.

  • Prijs avond mantra’s zingen: € 15

108 mantra’s

Een gedragen avond waarbij we onze intentie voor innerlijke vrede en vrede in het geheel bundelen en kracht bijzetten. We zingen 108 x de oeroude vredesmantra ‘Om bhur buva swaha’, en brengen onszelf daarmee in een intense stroom van essentieel ‘aanwezig zijn’. We leiden de mala-mantra in met een vrolijke mantra, en we sluiten af met een korte stille meditatie.

  • Prijs € 15 (waarvan € 5 voor het goede doel)

Cirkel

We bundelen onze heldere focus, om intenties van harmonie, licht en heling te verbinden met mensen en situaties die hier baat bij hebben.
‘Licht sturen’ krijgt hier een concrete, voelbare betekenis. Eigenlijk kan je geen licht sturen. Je opent je voor de realiteit van liefde, en daar plaats je iemand of iets in, en zonder dat te beseffen plaats je er ook jezelf in. Heling is een totaalgebeuren tussen alle betrokkenen.

  • Mits toestemming van de persoon kan je mij vooraf via e-mail de naam bezorgen, ten laatste de middag ervoor.
  • Prijs € 15 (waarvan € 5 voor het goede doel)

Aarti

De aarti is een traditionele Vedische zangceremonie waarbij we focussen op innerlijke vrede en wereldvrede. Letterlijk betekent ‘aarti’ het offeren van licht. Dit zingen is lavend en helend. Naarmate je met deze liederen vertrouwd geraakt, verdiept zich het effect.

  • Prijs: vrije bijdrage (min. € 5)

Stilte & mantra

Namiddag: 15u – 18.30u
Stille meditatie en mantra’s wisselen elkaar af,

  • Prijs € 30

Avond: 19u – 21u
Een uur stille meditatie, gevolgd door een uur mantra’s zingen

  • Prijs € 20