VALKENOOG

Dit is de blauwe tijgeroog. Naast de eigenschappen van de tijgeroog, zie hierna, heeft dit kristal de eigenschap inzicht in jezelf en overzicht in situaties te bevorderen. Hij schenkt het vermogen om alles ruimer te zien en verbanden te leggen, om te relativeren en objectief te zijn. Daarnaast stimuleert hij een vlotte expressie en het loslaten van angsten en emoties. Valkenoog helpt je om onnodig en onbruikbaar geworden bagagage achter je te laten en te focussen op wat je van dienst kan zijn voor je groei.

En over de tijgeroog:

Tijgeroog verenigt mannelijke kracht en gronding met vrouwelijke warmte en zorg, toewijding en gevoeligheid. Hij balanceert schijnbare tegenstellingen en laat ze optimaal samenwerken. Hij helpt je om jezelf in acceptatie te omarmen als je jezelf in twijfel trekt of bekritiseert. Dit is een kristal van stevigheid en zachtheid, van aanpakken en inzicht, geduld, innerlijke rust en vertrouwen. Kortom, de tijgeroog biedt een grote hulp om thuis te zijn bij onszelf, en ons comfortabel te voelen met onszelf. Hij helpt ons om er te zijn, en er te durven zijn zoals we zijn. Deze invloed maakt onze unieke uitstraling sterker, en daardoor zijn we veel beter in staat om te ‘filteren’ wat wel en niet bij ons naar binnenkomt. Tijgeroog is daarom het ideale kristal voor mensen die als een spons te veel in zich opnemen van de omgeving.

Hij brengt nog meer tegenstellingen bijeen: hij vergroot het inzicht in onszelf en daardoor ook buiten ons en in het geheel. Hij vitaliseert, en tegelijk voelen we ons rustiger. Hij helpt ons om beter in het ‘nu’ aanwezig te zijn, met heldere aandacht. En daardoor kunnen we het ‘al’ beter herkennen en relativeren.


Contact : info@omniterra.be