TURKOOIS

Dit is een kristal voor hooggevoelige, fijngevoelige mensen die houden van schoonheid en eenvoud. De soms meer groene, soms blauwe kleur is afkomstig van gekristalliseerd koper.

Turkoois is het kristal voor zelfrealisatie, voor het manifesteren van je innerlijk ‘weten’, en een bijzondere hulp om je essentie, of je pure wezen, te veruitwendigen in je manier van doen en uitstralen. Turkoois helpt je dan ook om harmonie te creëren in je keuzes en je handelingen. Ook helpt dit kristal je om opgekropte troep los te laten en je vlot uit te drukken. Dit is één van de allerbelangrijste kristallen voor lichamelijke ontzuring, en het is goed om een turkoois bij je te hebben (als hanger, armband, knuffelsteentje op zak of in de handtas).

Daarnaast is turkoois erg stimulerend voor het creatief, open, constructief en ontvankelijk denken en het gericht zijn op kansen en oplossingen.

Turkoois helpt je jezelf te accepteren, en hij versterkt je tolerantie en draagkracht, hij maakt je bestendig tegen stress en emoties die van anderen zijn. Hij helpt je om goed in je eigen kracht te staan en niets van anderen te absorberen. Dit is een ideale hulp om goed gegrond te zijn en je uitstraling sterk te maken, waardoor externe invloeden goed uitgefilterd worden. Dit kristal reinigt en ontstoort je energieveld en alle chakra’s.

De turkoois is een uitgesproken kristal voor harmonie en balans in je stemming, en uiterst geschikt voor mensen die emotioneel overgevoelig reageren en vaak stemmingsschommelingen kennen.

Turkoois schenkt geestelijke ruimte en rust, en ontkrampt en ontspant de zenuwen. Dit is een ideaal kristal om de kwaliteit van de slaap te verbeteren. Hij helpt je hardnekkige gewoontes te doorbreken, en hij versterkt je discipline om ongewenste gewoontes en geestelijke problemen (verslaving, ongezonde denkpatronen) het hoofd te bieden. Mensen die gevoelig zijn voor neerslachtigheid of depressie hebben veel baat bij de turkoois. Ook mensen die wat meer vrolijkheid kunnen gebruiken en soms te weinig vreugde en optimisme ervaren, kunnen heel veel hebben aan dit kristal.

Hooggevoelige mensen die zichzelf als snel overprikkeld, wankel of niet flexibel ervaren zullen van de turkoois stevigheid, gronding en een sterke uitstraling krijgen.

Dit kristal is erg geliefd, en wordt gemakkelijk nagemaakt. Howliet en magnetiet zijn erg poreuze gesteenten, ze zijn eenvoudig te bewerken en te kleuren zodat ze heel erg op de turkoois gelijken, en ze worden vaak als turkoois verkocht. Een kenner ziet het verschil. Eén tip: echte natuurlijke turkoois is duur. De juwelen die vaak voor een prikje op marktjes worden aangeboden zijn doorgaans nep. De hogere prijsklasse is een richtingaanwijzer


Contact : info@omniterra.be