TOERMALIJN

De hele familie toermalijn heeft een bijzonder aardende invloed. Toermalijn ontstoort schadelijke straling (o.m. afkomstig van pc, gsm, hoogspanning, wateraders) en neutraliseert energie. Toermalijn is een weldaad voor lichaam, geest, en voor de ruimte waar hij zich bevindt. De zwarte toermalijn wordt in de industrie gebruikt o.w.v. zijn neutraliserend effect, bv. in het computerwezen, in medische apparatuur en apparatuur gebruikt door de luchtvaart. Toermalijn schenkt stevigheid, stabiliteit en geestelijk ‘voedsel’. Alle soorten toermalijn hebben deze neutraliserende en aardende eigenschappen, en zijn een weldaad voor de omgeving, voor mens, dier en plant.

WATERMELOEN-TOERMALIJN

De verschillende kleuren komen uit hetzelfde kristal voort. Toch hebben ze elk een ander accent in hun werking, en ze versterken elkaar.
De watermeloen-toermalijn werkt voornamelijk in op de hartchakra, en versterkt onze natuurlijke uitstraling zodat die als een gezonde sterke ozonlaag filtert wat naar ons toe komt. Watermeloen-toermalijn transformeert stress in geestelijke rust en vertrouwen, schenkt inzicht en steun bij verdriet en helpt angst te overwinnen. Deze toermalijn stimuleert vertrouwen, geduld, innerlijke rust en liefde & respect voor alles wat leeft. Elk kleur uit deze natuurlijke mengeling heeft de volgende eigenschap:

ROZE TOERMALIJN (of rubelliet)

Roze toermalijn onderscheidt zich van watermeloen-toermalijn omdat dit kristal op zich enkel roze is, de watermeloen-toermalijn bevat de meerdere kleuren samen.

Dit bijzonder kristal heeft goddelijke eigenschappen. Zijn invloed is erg uniek en liefdevol. Naast de ontstorende en neutraliserende eigenschappen van de zwarte toermalijn, is het eigen aan dit kristal dat het van de omgeving een sacrale plek maakt, en dat het bij diegene die het kristal bij zich draagt helpt om zelfliefde, onvoorwaardelijke pure liefde en warmhartelijkheid voor alles en iedereen uit te stralen en te delen. De roze toermalijn verheft onze natuurlijke uitstraling, hij maakt ons energieveld vele malen sterker en weidser, en zorgt ervoor dat onze natuurlijke ‘filter’ om ons heel optimaal gaat werken, en met een goddelijke intelligentie weet wat er wel en niet bij ons naar binnen mag komen. De roze toermalijn is het kristal voor mensen met een liefdevolle inborst, die liefde en warmte willen, maar als een spons alles in zich opnemen wat er zich in de omgeving bevindt, afkomstig van anderen.

De roze toermalijn verheft onze energie tot de goddelijkheid die ze altijd al in zich droeg, dit kristal herstelt onze wezenlijke schoonheid, en ruimt emotionele blokkades en oordelen over onszelf op. Dit kristal kan spiegelen en confronteren, en soms lopen we hard tegen een muur aan, als die botsing maar leidt tot het ‘zien’ van onszelf en het erin thuiskomen. Op die manier stelt dit bijzonder kristal ons in staat om werkelijk uit te stralen wie we zijn, en mensen en situaties aan te trekken die in harmonie zijn met wie we zijn, mensen te ontmoeten die ons ‘waard’ zijn. Bovendien stimuleert de roze toermalijn ons om te handelen volgens het innerlijk weten dat eigen is aan ons wezen, en vlot en verbindend in contact te komen met anderen. Daarin blijven we goed bij onszelf, we blijven trouw aan wie we zijn en de verwachtingen van de ander beïnvloeden ons niet.

GROENE TOERMALIJN

Groene toermalijn heeft, naast de eigenschappen van de toermalijn, een gunstige invloed op ons doorzettingsvermogen, onze moed, durf en overgave via inzicht. Groene toermalijn toont ons hoe we harmonie en innerlijke vrede kunnen creëren en hiertoe de juiste keuzes kunnen maken. Je kan dus zeggen dat dit kristal ons helpt om positiviteit, geluk en voorspoed aan te trekken via een constructieve focus en inzicht. Groene toermalijn stimuleert ons probleemoplossend vermogen en helpt ons om creatief te zijn. Hij voedt onze inspiratie. Groene toermalijn maakt ons bewuster van de kracht van de natuur, en onze connectie ermee. Zijn invloed is bovendien erg gunstig voor planten en dieren. Deze toermalijn zet ons hart open, en stimuleert innerlijke warmte en verbondenheid met anderen. Dit is een ideaal kristal om conflicten en frustraties vrij te maken en constructief en vol vertrouwen met anderen in contact of dialoog te gaan.

BRUINE TOERMALIJN


Bruine toermalijn (of draviet) is de meest aardende en innerlijk opwarmende van de toermalijn-familie. Hij balanceert emoties en brengt rust in twijfelsituaties. Bruine toermalijn helpt om conflict vanuit geduld en inzicht los le laten, en laat ons onder het uiterlijk van situaties naar de essentie ervan kijken, met inzicht en mededogen. Dit kristal stimuleert het besef dat we innerlijk ‘weten’, hij helpt te vertrouwen en hij schenkt een diepe warme in het hart. Bruine toermalijn is als een wijze vriend die ons helpt zien wie we in essentie zijn. Bovendien is dit een uiterst belangrijk kristal voor mensen die veel piekeren, angstig zijn en fobieën hebben.

BLAUWE TOERMALIJN

Blauwe toermalijn (indigoliet) kan variëren van lichtblauw naar diep paars. Dit kristal werkt als een milde spiegel en toont ons waar we blind voor waren en wat nog als onverwerkt in onze rugzak zat. Hij transformeert deze blokkerende en vaak onbewust aanwezige frustraties en emoties. Dit is een hulp om achter ons te laten wat niet bevorderlijk is voor onze groei. Blauwe toermalijn schenkt helderheid, openheid, ontvankelijkheid, eenvoud, eerlijkheid, een open communicatie, en hij toont ons wat essentieel is. Dit kristal helpt ons om ons over te geven aan onze intuïtie. Blauwe toermalijn is het spiritueel bevorderend kristal van de toermalijn-familie. Hij zet je in het licht en laatje jouw ware zelf zien en zijn, in het hier-en-nu, zonder rugzak.


Contact : info@omniterra.be