SEPTARIET

Deze bijzondere steen heeft 40 tot 100 miljoen jaar nodig om zich te vormen. Wanneer de zee zich verlegt en de bodem droog komt te liggen, dan kan het gebeuren dat de leembodem versteent. De leem droogt op en barst. Aan het oppervlak komt alle leven naar boven: humus en diertjes. De kristallisering ervan vormt de donkerbruine afboording. In de kraters groeit er dan in een latere fase gele calciet. Zo ontstaan de grillige lijnen en vlekken.

De septariet helpt ons om goed met de voetjes op de grond te staan, en onze doe-kracht aan te scherpen. Gronding is de basis voor elke verdere stap, en het begin voor elke groei, en dus is deze eigenschap niet te onderschatten. De versteende zeebodem in combinatie met gele calciet is bijzonder stimulerend voor een heel breed spectrum van onze fysieke gezondheid. Deze schat van de natuur verhoogt onze weerstand, helpt bij de spijsvertering en darmwerking, en schenkt ons vitaliteit en een frisse, heldere geest.

De septariet schenkt oermoederkracht en oer-intuïtie, hij helpt ons om ons innerlijke weten naar boven te halen, en hij brengt ons naar de essentie van de dingen. Geen rond-de-pot-gedraai en geen complexe maar alles zoals het is. De septariet maant ons aan tot eenvoud en herbronning in innerlijke wijsheid die in elk van ons leeft.

Wie af en toe eens geconcentreerd de stilte induikt, kan aan de septariet heel veel hebben: hij zal je helderheid en stilte verdiepen en voeden. Deze steen is warm, mild en heel vriendelijk. Een grote schat!


Contact : info@omniterra.be