SELENIET (en woestijnroos)

Verstilling en geestelijke ontspanning zijn de kernwoorden. Velen noemen dit de ‘slaapsteen’, omdat dit kristal uiterst geschikt is om mee naar bed te nemen voor een zachte gezonde slaap. Toch is dit tegelijk een erg grondend en centerend kristal. Hij helpt ons om door de dingen heen de essentie te zien, en goed bij onszelf te blijven. Seleniet is een grote hulp voor mensen die hun aandacht snel laten versnipperen en hun concentratie niet lang kunnen aanhouden.

Seleniet schenkt verzachting en mildheid. Hij stimuleert onze intuïtieve antenne, vergroot onze telepathische vermogens en gedachtenkracht en helpt ons om in onszelf te geloven en hoopvol te zijn. Kernwoorden zijn: intuïtie, gronding, verdieping, ontspanning, helderheid en zelfacceptatie. Seleniet schenkt rust aan de ruimte waar hij zich bevindt, en buigt stress en spanning om in helderheid. Daarnaast schenkt seleniet zuiverheid aan alle omringende kristallen: hij reinigt ze en zet ze in hun kracht.

Wist je dat een woestijnroos een seleniet is? Door de aanwezigheid van zand krijgt de seleniet een beige kleur. Is er ijzeroxide aanwezig, dan krijg je een roestkleurige woestijnroos. In zachte bodems zoals zand of leem ontstaat de woestijnroos bij het verdampen van grondwater, indien dat grondwater het mineraal seleniet (of ook bariet) bevat. Vaak wordt er onterecht verteld dat de woestijnroos ontstaat door kristallisering van kamelenuitwerpselen

Een seleniet kan dus zandkleurig of wit zijn, maar ook oranje of glashelder en transparant.


Contact : info@omniterra.be