ROBIJN

Korund is de groep van kristallen waaronder robijn behoort. Als er in de korund chroom aanwezig is dan kleurt hij rood, en krijgt hij de naam ‘robijn’. Robijn is na diamant het hardste kristal. Blauwe korund heten we ‘saffier’ (zie ook op foto’s).

Robijn zet ons hart open, en herinnert ons aan het vlammetje dat daar altijd brandt. Dit warm kristal helpt ons te handelen vanuit het hart i.p.v. het hoofd, en helpt ons om in ons handelen harmonie en constructieve ontwikkelingen te creëren. Robijn schenkt ons gevoel voor passie, enthousiasme, plezier in wat we doen, een constructieve en warme blik op de werkelijkheid. Hij stimuleert ons om goed voor onszelf te zorgen, en vertrouwen, succes en overvloed te creëren.

Dit warm kristal vitalseert op fysiek vlak maar versterkt evengoed onze psychische kracht. Dit is een uitstekend kristal voor een gezonde psychische balans en een sterk gecenterd zijn. Robijn verstevigt onze natuurlijke uitstraling en helpt ons te voorkomen dat er troep van anderen aan ons blijft hangen, of dat mensen ons ‘leeg zuigen’. Robijn is het perfect kristal voor een goede stevige gronding, en een grote hulp voor wie meer kracht uit het hier-en-nu dient te halen. Robijn zet ons in onze natuurlijke kracht en helderheid, en hij helpt ons helder en goed gefocust te zijn, en harmonie te creëren in onze beslissingen en handelingen. Op geestelijk vlak is de robijn het kristal van vertrouwen, passie, moed, doorzetting en wilskracht. Robijn deblokkeert frustratie en trauma, en helpt ons om ongewenste vaste gewoontes achter ons te laten. Dit is het kristal voor een open en ontvankelijke geest, creativiteit, zin, passie en initiatief. Lichamelijk is robijn een grote hulp bij vermoeidheid, uitputting, het stimuleren van een goede bloedsomloop en spijsvertering, en een sterke ontgifting.


Contact : info@omniterra.be