MALACHIET

Dit is een heel sterk koperhoudend kristal (mannelijk, yang, maar tegelijk belangrijk voor de vrouwelijke geslachtsorganen en hormonen) die de omgeving reinigt van schadelijke straling en emotionele ballast van mensen. Hij zet het hart open en helpt om constructief, blij en opgewekt gefocust te zijn. Malachiet bevordert het creatief en oplossend denken, en helpt om opgewekt, open en ontvankelijk in onze werkelijkheid te staan. Dit kristal helpt je om onbruikbare ‘voorzichtigheid’ die uit angst voortkomt weg te nemen, en vrijer te handelen en te denken. Dit is een ideale hulp voor mensen met angst, onzekerheid, schaamte en verlegenheid. Malachiet is een belangrijke balans-schenker: hij harmoniseert de chakra’s en stimuleert harmonie tussen geest en lichaam.

Malachiet ruimt op wat ballast geeft en vastzit vanuit het verleden, en helpt om vastgeroeste patronen en traumatische ervaringen vrij te maken. Bovendien sterkt malachiet onze natuurlijke ‘filter’, te vergelijken met de ozonlaag rondom de Aarde, waardoor we beter kunnen ontvangen wat we nodig hebben en buiten kunnen laten wat schadelijk en onbruikbaar is. Bovendien voedt en vitaliseert malachiet a.h.w. ons energieveld. Dit is een ideaal kristal voor mensen die wat vastlopen, te weinig kracht en passie ervaren en angstig zijn om uit te pakken met eigen capaciteiten.

Verder stimuleert malachiet onze doe-kracht, ons vermogen om de koe bij de hoorns te vatten en onze wensen concreet uit te werken. Hij helpt ons om het onderscheid te maken tussen wat bij ons hoort en wat de invloed van anderen is, en hij helpt ons om goed bij onszelf te blijven.

Dit is een belangrijk kristal voor een goede darmwerking, ontgifting en ontslakking. Hij verhoogt onze lichamelijke weerstand en het vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen na trauma, ziekte of verdoving.


Contact : info@omniterra.be