EPIDOOT

Epidoot is een schenker. Hij hoeft niets terug en hoeft niet opgeladen te worden, omdat hij uit zichzelf een neutraliserende en vitaliserende werking heeft. Hij ontstoort, neutraliseert, vitaliseert en harmoniseert bovendien je energieveld en de ruimte waar hij zich bevindt. Zo kan hij ook worden gebruikt om elektrostatische e.a. straling te ontstoren. Maar ook zet hij spanning en emotionele lading om in rust en harmonie.

Epidoot is een rustbrenger en een ontspanner van de zenuwen, vooral rond het hart, in de longen, maag & darmen. Hij geeft ons een duwtje in de rug als het gaat over zelfliefde en zelfrespect, en respect voor onze gezondheid op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Epidoot ondersteunt lichamelijke genezing en weert ontsteking. Dit kristal ontzuurt en ontgift, al geeft dit mineraal toxische stoffen af en mag je hem niet rechtstreeks in water leggen om water op te laden. Leg hem tegen een glazen kan. Dit is een uiterst geschikte kristal om de lichamelijke weerstand te verhogen, maar ook om onze levenskracht, moed, doorzetting, vertrouwen en enthousiasme aan te spreken.

Daarnaast is dit een dankbare hulp voor mensen die gronding nodig hebben, onthaasting en inzicht in zichzelf en hun effect op de omgeving en zelfgeschapen situaties. Epidoot helpt ons om objectief te observeren en goed bij onszelf te blijven. Hij versterkt onze gedachtenkracht en helpt ons om goed aandachtig aanwezig te zijn, onze aandacht niet te versnipperen en ons goed te concentreren. Dit kristal reinigt bovendien op niveau van het celgeheugen, en helpt op dat vlak om los te laten en te verwerken wat we anders in ons systeem opstapelen.

In de natuur komt epidoot vaak voor vergroeid met bergkristal. De bergkristal wordt opgetild door de unieke invloed van de epidoot, en de epidoot ontvouwt zich nog meer door de grote reikwijdte van de bergkristal.

Epidoot neutraliseert andere kristallen en opent en versterkt hun invloed. Leg dus je epidoot af en toe eens bij een ander kristal, het zal er wel bij varen.


Contact : info@omniterra.be