1e chakra – GRANAAT

Granaat is een edel kristal met een intense warme inwerking. Zijn invloed schenkt ons stevigheid, een sterke gronding en moed om door te zetten in periodes van chaos, neerslachtigheid of drukte. Granaat geeft ons ook een duwtje in de rug om ons zelfvertrouwen aan te sterken, en vergroot onze vitaliteit. Dit is een warm en hartopenend kristal, het schenkt ons optimisme, een positieve ingesteldheid en levensvreugde. Granaat helpt ons om valkuilen zoals vaste patronen, handelen uit angst en gewoonte op te merken en tegen te gaan. Ook versterkt granaat ons immuunsysteem, en bevordert het de opname van mineralen, vitaminen en ijzer in het lichaam.

2e chakra – CARNEOOL

Dit kristal is een hartverwarmer, een trooster en zalver. Het helpt je om optimistisch, hartelijk en hoopvol gestemd te zijn. De carneool ontspant zenuwen en zet stress om in rust. Het is goed om dit kristal mee te nemen naar bed, en bv in de kussensloop te stoppen (zodat hij niet valt), of op de nachttafel te leggen. In elk geval is het aan te raden om hem veel vast te houden en bij je te hebben. Hij schenkt je de kracht om goed hier en nu te zijn, om dingen aan te pakken, om met moed in het leven te staan. Carneool ontspant de buikstreek, stimuleert spijsvertering en darmwerking en schenkt lichamelijke ontspanning. Tevens stimuleert de carneool passie, creativiteit en sexuele energie.

Dieren houden heel erg van dit kristal. Men legt het in het mandje van de hond of poes, of men legt een klein steentje in het drinkwater om het op te laden.

3e chakra – GELE CALCIET

De gele calciet is het kristal van de zonnevlecht. Hij stimuleert je om in je kracht te staan en te stralen. Hij stimuleert enthousiasme, innerlijke kracht en motivatie. Hij bevordert zelfvertrouwen en standvastigheid, en geeft hoop en moed. Het kristal vitaliseert en werkt motiverend. Het bevordert zelfvertrouwen, zin om dingen aan te pakken, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand en schenkt inzicht in ons handelen. Gele calciet heeft, zoals elk soort calciet, een zuiverend en neutraliserend effect om de omgeving. Calciet reinigt de energie van de omgeving en het energieveld van de mensen in die omgeving. Calciet bevordert onze flexibiliteit, ons vermogen om een emotie te relativeren en onze spirituele groei en verdieping. Bovendien is calciet een soort ‘voeding’ voor onze energetische lichamen.

4e chakra – GROENE AVENTURIJN

Groene aventurijn ontspant het hart en opent de hartpoort. Dit kristal geeft hoop en vertrouwen en schenkt een gevoel van innerlijke rust, bescherming en welbehagen. Hij helpt je om harmonie te creëren en om relativetend om te gaan met moeilijke situaties. Groene aventurijn geeft je een duwtje in de rug om vertrouwen op te brengen in moeilijke situaties, en je over te geven aan het verloop ervan. Dit kristal werkt kalmerend op emotioneel vlak, en kalmeert de zenuwen. Hij brengt rust in geval van te hoge spanning en nervositeit. Hij helpt je om te volharden, aan te pakken en recht op je doel af te gaan. Hij helpt je kijken naar mogelijkheden i.p.v. beperkingen, en hij helpt je om creatief en met een probleem-oplossende geest om te gaan met omstandigheden. Bovendien helpt hij om verstorende trillingen (zoals afkomstig van gsm, pc, elektrostatische verstoring, wateraders) te neutraliseren. Hij helpt je om je zelfzekerheid en je zelfvertrouwen te versterken, en om vastberaden en met vertrouwen te handelen.

Lichamelijk verzacht elk soort aventurijn pijn, hij verhoogt de weerstand, en heeft een goede invloed op stress en alle lichamelijke gevolgen daarvan. Groene aventurijn heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte, ontspant de zenuwen rond het hart, en helpt bij het vormen van gezonde cellen.

5e chakra – BLAUWE CHALCEDOON

De blauwe chalcedoon spiegelt wat ons lichaam van ons verlangt, en zegt wat ons zieltje nodig heeft. Maar hij toont ook wanneer we iets dienen te herzien, relatiever of objectiever te bekijken. En hij toont hoe we iets verstandig of doeltreffend kunnen aanpakken. Verbind je met deze steen alvorens je een beslissing neemt of om je te inspireren voor de aanpak van een situatie of probleem. De blauwe chalcedoon stimuleert ons om los te laten en ons goed uit te drukken. Ook is hij een trooster en een hulp bij het helen van oude trauma’s. Hij helpt ons om pakketjes en verhalen van anderen los te laten en goed bij onszelf te blijven. Dit kristal ontstoort energie die niet bij ons hoort, en balanceert onze energie en de ruimte waar hij zich bevindt.

6e chakra – SODALIET

Sodaliet is het kristal dat je innerlijke weten uitnodigt om tevoorschijn te komen, en je intuïtie om te zetten tot bruikbaar inzicht in het dagelijks leven. Deze steen geeft inzicht in processen en gebeurtenissen, en helpt om alles in een groter verband te zien en te relativeren. Sodaliet is bovendien een dankbare hulp om goed bij onszelf te blijven, en de steen kanaliseert ‘pakketjes’ van mentale spanning en emotie die niet van ons zijn.

Bovendien reinigt de sodaliet ons energieveld, en de omgeving waar hij zich bevindt.

Mensen met gevoel voor rechtvaardigheid en met de wens om waarden om te zetten in werkelijkheid hebben veel baat bij deze steen. De sodaliet versterkt je gedachtenkracht en je doorzetting. Deze steen stimuleert verbondenheid en harmonie tussen mensen, en is ideaal om in een werkruimte, op een bureel en in leefruimtes te plaatsen. Ook bij mensen die ziek zijn of veel moeten rusten is de sodaliet een excellente hulp, omwille van zijn ontstorende en rustgevende eigenschappen, en zijn vermogen om inzicht en kracht tot acceptatie te schenken. Dit is één van de weinige stenen die zowel voor geestelijke verdieping en groei als voor goede gronding wordt gebruikt.

Daarenboven wordt sodaliet gebruikt om elektrostatische straling, waterstraling enz. te ontstoren (hetzelfde gebruik als de zwarte toermalijn).

7e chakra – AMETHIST

Amethist helpt ons helder te zijn, innerlijke rustig en geestelijk gefocust en geconcentreerd. Dit is het kristal van de kruinchakra, hij balanceert en harmoniseert, reinigt en stimuleert in deze frequentie.

Amethist helpt ons om rustig bij onszelf te blijven en ‘verhalen’ van anderen niet aan ons te laten kleven. Dit is een spiritueel bevorderend kristal, en het spiegelt ons welke keuzes en beslissingen gunstig zijn voor onze groei en ons algemeen welzijn. Dit is tevens een ‘rouwsteen’, hij helpt om verdriet zinvol en met inzicht te verwerken, en emoties te aanvaarden maar ook tijdig los te laten. Amethist ontstoort de omgeving van mentale spanning, emotie, aardstraling en elektrostatische straling. Ook wordt amethist vaak gebruikt door studenten en mensen die mentaal werk verrichten en vaak beroep doen op hun geheugen en intellectuele capaciteiten. Ook mensen die hun aandacht snel laten afleiden en/of versnipperen hebben veel baat bij dit heilzaam kristal. Ook biedt amethist ons een grote hulp bij het versterken van ons vertrouwen in onszelf en situaties. De amethist toont ons waar we onszelf blokkeren, en helpt ons zacht en mild om fixaties, valse overtuigingen en herhaling van patronen te herkennen en aan te pakken. Hij geeft ons een duwtje in de rug om ons vol vertrouwen en passie te kunnen overgeven aan wat we te doen hebben. Amethist bevordert geestelijke helderheid en spirituele groei, en helpt ons om intuïtief weten te raadplegen. In combinatie met rozenkwarts en bergkristal schenkt hij een groots harmonieus veld en krijgt hij ook de eigenschap om te zorgen voor een goede gronding. Plaats de amethist niet in rechtstreeks zonlicht, want hij zal zijn paarse kleur verliezen. De amethist wordt graag geregeld onder stromend water gehouden, en afsponsen met wat dreft of een vettig zeepje is een ‘verwennerij’ voor dit kristal.


Contact : info@omniterra.be