AQUAMARIJN

Dit zachtblauw of groen kristal hoort tot de familie van de verzachtende en vriendelijke byriel.
Aquamarijn is een ideaal kristal om je een duwtje in de rug te geven voor wie zachter en vriendelijker met zichzelf dient te zijn. Hij herinnert er ons aan dat alles wel op zijn plooi valt, en dat we rustig aan mogen doen.

Aquamarijn helpt ons om helder in het nu-moment te blijven, en te vertrouwen dat alles op de juiste tijd in orde komt. De zachte vrouwelijke aquamarijn bevordert de intuïtie, en stimuleert ons om te handelen vanuit innerlijk weten en een heldere geest.

Verder is hij ook belangrijk voor de hormonenhuishouding en voor de preventieve verzorging van nieren en urinewegen. Het is goed om water te drinken dat met aquamarijn opgeladen werd. Leg het kristal een aantal uren in het water (niet in een plastiek fles).

Aquamarijn helpt bij ontstekingen, hoofdpijn en migraine. Mensen die gevoelig zijn voor oorontstekingen doen er goed aan met de aquamarijn te werken. Dit kristal is heel gevoelig voor het absorberen van emoties en energie van de omgeving.
Hij buigt emoties om in rust, en heldert de omgeving op.
Zorg ervoor dat de aquamarijn geregeld gereinigd wordt: leg er af en toe een hematiet of shungiet bij.

Aquamarijn helpt mensen vlot met elkaar te communiceren, en versterkt het besef van verbondenheid.

Het is heel goed een aquamarijn in de buurt van de keel te houden in de vorm van een hanger of af en toe neerliggend de aquamarijn op de keel te laten rusten.


Contact : info@omniterra.be