Nieuws

Print PDF


Welkom voor 10 intense stiltedagen: 4 tot 13 juli 2016


Omni terra biedt 10 sobere en budgetvriendelijke stiltedagen aan, waarbij eenvoud en helderheid de rode draad vormt. 
Je kunt op jouw manier invulling geven aan dit verdiepend en verstillend samenzijn. Er zal af en toe een mantra worden gezongen of een inspirerende boodschap meegegeven worden. Men kan alle ruimte (ateliers/kapel/tuin) gebruiken, en de glooiende omgeving van het groene Sint-Denijs biedt mogelijkheid tot schitterende wandelingen. Dit is een ideale gelegenheid om de gedragenheid van stil samenzijn als bron voor inspiratie en verdieping te ervaren. Wie zin heeft kan het middagmaal helpen bereiden, en we kunnen samen afruimen. Het staat je vrij om te schrijven, te lezen, te tekenen,… Het gaat erom dat alles in stille aandacht gebeurt. 
Er is geen programma, we hebben onszelf, elkaar en de stilte (en misschien ook de zon?).
Er kan deelgenomen worden aan de hele dag (of meerdere dagen), of aan een halve dag. 
• Hele dag: 10u tot 17u, middagmaal (rijst met groenten) en thee inbegrepen: 20€
• Halve dag: 10u tot 13.30u of 13.30u tot 17u:10€
Gelieve ofwel tegen 10u ofwel tegen 13.30u aanwezig te zijn, tussenin toekomen is niet mogelijk. Je kunt wel vroeger vertrekken indien gewenst.
INSCHRIJVEN IS NIET NODIG.
Iedereen van harte welkom!


Print PDF

Voorstelling 3e boek van Gwendoline Remmerie

+

EXPO nieuwe Prozerijen*!!

 

Donderdag 18 juli, 19u

Viva Sara kaffée, Grote Markt 33 Kortrijk

Iedereen welkom!

Stilte ontmaskert

 


We zijn een meester in het ontvluchten van de stilte; ze ontmaskert ons en doet ons in de spiegel kijken. Stilte gaat in deze context niet om het fysiek afwezig zijn van geluid. Het is de ruimte waarin we helder beseffen dat we zijn.

De ‘zee van Zijn’ is als metafoor een rode draad doorheen het boek. Ons denken maakt golven aan het wateroppervlak. Maar uiteindelijk komen we erachter dat deze golven ons in-zicht in de zee van Zijn niet hoeven te belemmeren.

De stilte laat zich horen en voelen doorheen het verhaal, en doet ons proeven van een grotere dimensie van het dagelijks leven. 

 

*        Een Prozerij is een proza-schilderij waarbij beeld (Annelies) en spraak (Gwendoline) één worden. Zie www.prozerijen.be

 

www.boekenvangwendoline.com  (website in opmaak)

Dit artikel verscheen in het Nieuwsblad, n.a.v. de voorstelling van het boek 'Schrijven voor het Vuur', eigen uitgave van Gwendoline, 2011. Bij de lancering werd tevens het cultureel project Prozerijen (samen met Annelies Fraeyman) voorgesteld;


Klik op afbeelding om dit artikel te lezen


Via onderstaande link kunt u ook een kijkje nemen achter de schermen van de opbouw van ons prozerijen weekend

Link Opbouw

'Schrijven voor het Vuur', het tweede boek van Gwendoline Remmerie, reikt een methode aan om de essentie van onze dagelijkse ervaringen te kunnen onderscheiden van de bijzaak.

Het vuur als metafoor verteert alle vergankelijke bijzaak en brengt ons oog in oog met de essentie van de dingen.

Het boek kan besteld worden via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Kostprijs: 19,50€

BINNENKORT !

voor een voorsmaakje : http://www.prozerijen.be