Print PDF

1. Stilte

Bij omni terra betekent stilte even bij jezelf komen. Dat kan letterlijk in stilte, maar ‘stilte’ is tegelijk de rode draad doorheen alle vormen van sessies. Het gaat niet om de afwezigheid van geluid, maar om de concentratie naar binnen.

Stilte is het besef van jezelf en het geheel. Je kunt helder naar je denken kijken zonder je ermee te vervloeien.

We zijn deze 'stilte' niet gewoon. Deze ruimte kun je echter gemakkelijk opbouwen. Bij omni terra doen we dat door geleidelijk langer in letterlijke stilte bij onszelf te zijn. Daarnaast is er de gelegenheid om in stilte samen dingen te doen: een stille wandeling, schrijven, de tafel afruimen,... De bedoeling is niet om urenlang te zitten mediteren, maar om de innerlijke ruimte, of stilte, in ons bewustzijn te brengen en te beseffen in de dagelijkse realiteit. Het besef van deze stilte vergroot je draagkracht en is de sleutel voor een hier-en-nu-bewustzijn.

Maandelijks gaate er een 'stilte-dag' door: zie kalender. Een dag stil samenzijn brengt ruimte en zuurstof, en geeft inzicht en kracht op een bijzondere manier. Tijdens de stilte-dag zijn een aantal channel-sessies voorzien.

Eens per jaar zijn er de stilte-dagen in een voormalig klooster in Vaalbeek, nabij Leuven. Een strak en eenvoudig programma vormen samen met het mooie kader van de omgeving een intens en verdiepend samenzijn.

Tijdens een groeigroep zijn geregeld stilte-momenten ingebouwd.

Maandelijks is er op dinsdagavond een meditatie, die de oneindigheid van het Zijn en zijn stilte voelbaar maakt.